• Izmenjava rabljenih, a lepo ohranjenih oblačil in igrač

Izmenjava oblačil je odlična priložnost, da oblačila, ki jih ne nosite več, zamenjate za taka, ki jih boste z veseljem nosili (in se jih je naveličal kdo drug). Tak način osvežitve garderobe postaja zelo priljubljen in uveljavljen, saj izredno pozitivno vpliva na okolje (ne kupujemo toliko novih oblačil), je primeren za vsak žep (prihranimo) in lepa priložnost za druženje in spoznavanje novih ljudi. Letos bo akcija vključevala tudi izmenjavo IGRAČ, katerih velika potrošnja predstavlja vedno večji ekološki problem.

od 30. 5. 2019 do 5. 6. 2019, v  prostorih Ljudske univerze Nova Gorica, Cankarjeva 8, 5000 Nova Gorica


  • Tečaj odgovornega in okolju prijaznega nakupovanja

Gre za kratek tečaj zavestnega in trajnostnega nakupovanja po načelih Zero waste.

Kaj pomeni, da nakupujemo zavestno? To, da ne nasedamo reklamam.
Kaj pa je odgovorno? Da se zavedamo, da z našim denarjem lahko izbiramo in volimo produkte, ki jih podpiramo. Da podpiramo krožno gospodarstvo ter podjetja z družbenim učinkom.

Vedno več ljudi nam pove, da v Novi Gorici ni mogoče nakupovati, brez da bi domov prinesel kupe plastične embalaže.

V samo poldrugi uri boste spoznali, kako lahko nakupujemo, brez da bi domov prinesli polno strupene in nerazgradljive plastične embalaže.

sreda, 5. 6. 2019, od 18.00 do 19.00 ure ,  v  prostorih Ljudske univerze Nova Gorica, Cankarjeva 8, 5000 Nova Gorica

 

  • Izdelava naravnega zeliščnega mazila za domačo uporabo

Izabela Golob Klemenčič, doma iz Šentviške gore, izdeluje 100% naravna ročno izdelana mila in mazila. Sestavine (zelišča nabira v neokrnjeni naravi na 700nm, kjer živi. Ukvarja se tudi z radiestezijo, poučevanjem in zdravljenjem Reiki metode, zeliščarstvom (katerega znanje je dopolnila z obiskom tečaja Jožeta Majesa)..

V delavnici bo predstavila preprosto izdelavo naravnega zeliščnega mazila za domačo uporabo.

torek, 4. 6. 2019 od 16.30 do 18. 00 ure , v  prostorih Ljudske univerze Nova Gorica, Cankarjeva 8, 5000 Nova Gorica

 

  • Praktičen prikaz vrtnarjenja v visokih gredah

Visoke grede so postale praktičen trend zaradi njihove (urbane) uporabnosti. Drugi razlog pa je še ergonomski – ni potrebno sklanjanje, zato ne trpijo hrbet, noge niti roke. Kako narediti lastno visoko gredo s svojimi rokami in kaj vse potrebujete, se pogovorimo na predstavitvi.

Lepo vabljeni vsi hedonistični rekreativni vrtičkarji.

 ponedeljek, 3. 6. 2019, od 17.00 do 18.30 ure , v  prostorih Ljudske univerze Nova Gorica, Cankarjeva 8, 5000 Nova Gorica