Strokovni dogodek – NARAVA, IZZIV VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Želite v svojo ponudbo programov usposabljanja in izobraževanja (še bolj) vplesti tudi naravo, trajnost?

Pridružite se nam na strokovnem dogodku, na katerem se bodo prepletali teorija in praksa, znanstveno in lokalno vedenje. V diskusijah z dr. Lucko Kajfež Bogataj, dr. Nevenko Bogataj in Antonom Komatom se bomo soočili z lastnimi prepričanji o trajnostnem razvoju in prišli donovih spoznanj. V predstavitvah Anke Lipušček Miklavič, direktorice Mlekarne Planike, in Mira Kristana, vodje enote za okolje in prostor na Posoškem razvojnem centru, bomo spoznali izbrane trajnostne prakse iz Zgornjega Posočja, ki govorijo o soodvisnosti ter odgovornosti do Doline. Ob imenovanju ambasadorjev biosfernega obmocja Julijske Alpe in podelitvi plaket nas bo nagovoril slavnostni govornik dr. Stanislav Pejovnik, predsednik slovenske nacionalne komisije za UNESCO.
Kombinacija strokovnih izhodišč s strani priznanih strokovnjakov ter dveh vzporednih oblik, kot ogled dobre prakse (Faronika d.o.o.) in proaktivna kavarna, je odlična priložnost in izziv, da prevetrimo in morda na novo začrtamo smeri priprav in izvedb naših izobraževalnih programov s tega področja.

Komu je strokovni dogodek namenjen?

  • Strokovnim delavcem v izobraževanju odraslih, ki tako v javnih kot tudi zasebnih ter nevladnih organizacijah razvijajo in izvajajo različne neformalne izobraževalne programe.
  • Ključnim vodilnim in strokovnim kadrom, dejavnim v izobraževalnem in drugih sektorjih, ki se tako ali  drugače srečujejo bodisi s trajnostnim razvojem bodisi razvojem neformalnih izobraževalnih programov (odločevalci na različnih nivojih, predstavniki ministrstev, stroka).

Kaj boste pridobili:

  • aktualne praktične in teoretične informacije in spoznanja, ki vam bodo pomagale pri oblikovanju (novih) neformalnih izobraževalnih programov in aktivnosti s področja trajnostnega razvoja;
  • razmislek o tem, kaj lahko izobraževalci odraslih naredimo za trajnostni razvoj;
  • (samo)evalvacijo vrednot in prepričanj izobraževalcev odraslih samih glede trajnostnega razvoja, kritično ozaveščenosti, premislek o sebi oziroma o vlogi izobraževalcev odraslih.

Dogodek bo potekal v Tolminu, 30. maja 2019, med 9.30 in 17.00 uro, v prostorih
Kinogledališča Tolmin, Mestni trg 5.

Prilagamo vam:

Dodatne informacije

Za dodatna pojasnila smo dosegljivi na elektronskem naslovu:

Vabljeni v našo družbo.

Udeležba na strokovnem dogodku je brezplačna, izvedbo posveta sofinancirajo Ministrstvo za izobraževanje,
znanost in šport ter Združenje izobraževalnih in svetovalnih središc Slovenije.
 _____________  _

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja