Posvetovalni dogodek projekta EPUO – konferenca z naslovom “Izzivi in priložnosti izobraževanja za daljšo delovno aktivnost””

Združenje izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSSS) in Andragoški center Slovenije (ACS)

10. in 11. aprila 2018 v kongresnem centru Rimske terme v Rimskih Toplicah

organizirata konferencoter posvetovalni dogodek projekta EPUO[1] z naslovom

Starostna struktura prebivalstva v Sloveniji se spreminja. Družba postaja dolgoživa: pričakovano trajanje življenja se podaljšuje. Spremenjena starostna struktura prebivalstva in posledično zmanjšanje ponudbe delovne sile ob sedanji urejenosti  trga dela in pokojninskega sistema bi lahko sčasoma znižala potencial za gospodarsko rast, zato so potrebne prilagoditve na trgu dela in na področju izobraževanja, ki bodo zagotovile daljšo delovno aktivnost in učinkovito izkoriščanje potenciala vseh generacij.

Konferenca »Izzivi in priložnosti izobraževanja za daljšo delovno aktivnost« je namenjena izobraževalcem odraslih, ki tako v javnih kot tudi zasebnih ter nevladnih organizacijah razvijajo in izvajajo različna izobraževanja in usposabljanja ter podporne dejavnosti, namenjene spodbujanju daljše delovne aktivnosti, tako za zaposlene kot tudi za delodajalce. Namenjena pa je tudi nosilcem odločanja, dejavnim v izobraževalnem in drugih sektorjih z namenom, da se vzpostavi sinergija ukrepov in njihovega udejanjanja.

Osnovni namen konference je izmenjava informacij in dobrih praks ter opredelitev izzivov in priložnosti izobraževanja in podpornih dejavnosti za daljšo delovno aktivnost. Prvi dan konference bo potekal plenarno, drugi dan pa v skupinah.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prav tako pogostitev v odmorih, kosilo in večerja prvi dan ter kosilo drugi dan.

Objavljamo povezavo do programa konference: https://pro.acs.si/epuo-dogodek/2018-1/program.

Zaradi velikega zanimanja za konferenco in omejenega števila mogočih prijav vas prosimo, da se čim prej (najkasneje do 4. aprila) prijavite na naslovu: https://pro.acs.si/epuo-dogodek/2018-1/prijava.

Uredite si prenočišče: https://pro.acs.si/epuo-dogodek/2018-1/lokacija.

Spletno stran dogodka (https://pro.acs.si/epuo-dogodek/2018-1) bomo stalno dopolnjevali.

Kontaktni osebi: mag. Maja Radinovič Hajdič za ZiSSS (majarh@lu-jesenice.net) in mag. Zvonka Pangerc Pahernik za ACS (zvonka.pangerc@acs.si).

Veselimo se sodelovanja z vami.

Mag. Maja Radinovič Hajdič                                                                          Mag. Andrej Sotošek

Predsednica ZiSSS                                                                                            Direktor ACS

[1] Projekt Uresničevanje Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) 2017–2019 v Sloveniji.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja